Ons aanbod

Hier vind u een overzicht van ons expertisegebied en waar wij u mee kunnen ondersteunen.

Gezinscoaching

Soms loopt het niet lekker binnen jullie gezin. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld gedragsproblematiek bij kinderen, beperkingen, ruzies thuis, een scheiding of soms is het nog niet helemaal duidelijk wát er precies aan de hand is. 

De gezinscoach kijkt samen met jullie als ouders wat er speelt binnen het gezin en/ of met school. Samen kijken we wat er aan de hand zou kunnen zijn en er wat er voor nodig is om jullie gezin weer nader tot elkaar te laten komen en maken wij hier samen een gezinsplan voor. 

Dit kan bijvoorbeeld door gesprekken en begeleiding van Emoji Coaching, maar het kan ook zijn dat er meer nodig is. Samen kijken wij wat de mogelijkheden zijn en welke organisatie het beste bij jullie gezin past. Emoji Coaching zorgt er dan voor dat jullie op de juiste plek terecht komen en kan overbruggingszorg bieden totdat de hulpverlening start.  

Gesprekken en begeleiding vanuit Emoji Coaching
De juiste instanties inschakelen voor de beste hulp
Op maat gemaakt gezinsplan opstellen

Begeleiding thuis

Emoji Coaching kan hulp bieden in de thuissituatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat er spanningen thuis zijn, of omdat kinderen het lastig vinden om goed op situaties te reageren. Of misschien heeft jouw kindje een beperking en weet je niet zo goed hier mee om te gaan. 

Met ons kan je alles bespreken, samen werken wij aan doelen die jij zelf stelt.   

Thuissituatie in kaart brengen
Plan van aanpak opstellen
Doelen stellen

Begeleiding op school

Emoji Coaching kan begeleiding op school bieden, voor verschillende dingen. Het kan zijn dat je wat afgeleid bent door de juf, soms boos reageert naar klasgenoten of dat je school gewoon erg spannend vind waardoor je eventjes wat extra hulp nodig hebt. 

Emoji Coaching kijkt samen met jou wat nodig is om weer goed mee te kunnen doen in de klas. 

Contact met school en leerkracht
Problematiek in kaart brengen
Plan van aanpak opstellen

Hulp bij scheidingen voor ouders en kind

Voor je overgaat naar het maken van afspraken over de kinderen, is het belangrijk dat jullie als ouders zelf weer op één lijn komen te staan en jullie eigen emoties verwerken, Als dit is gebeurd, dan is het makkelijker om samen over de kinderen in gesprek te gaan, jullie eigen boosheid en verdriet hebben dan namelijk een plekje gekregen.

Wij richten ons op het herstel van de relatie (en communicatie) van ouders en erna maken wij afspraken over de kinderen en wat zij nodig hebben, om samen tot een goed ouderschapsplan te komen.

Een scheiding is nooit makkelijk voor kinderen. Vaak voelen zij boosheid bij ouders, of onbegrip en onmacht. Onbedoeld zitten kinderen hier vaak tussen, waardoor zij loyaliteitsconflicten kunnen ontwikkelen. Emoji Coaching biedt ondersteuning voor kinderen waarvan ouders gescheiden zijn of gaan scheiden. In persoonlijke gesprekken kijkt Emoji Coaching samen met jullie als ouders en jullie kind wat er nodig is om jullie kind te leren omgaan met de scheiding en alle emoties die hierbij komen kijken. Emoji Coaching geeft aan ouders tips hoe om te gaan met de emoties van jullie kind en deze bespreekbaar te maken, zodat zij zich ook gehoord en gezien voelen binnen de scheiding (ouderbegeleiding).

Bewezen effectieve SCHIP methode
Voor zowel ouder(s) als kind
Alle hulp onder één dak

Autisme specialisatie

Emoji Coaching heeft als specialisme kinderen met autisme, uit zowel opleiding als ervaring. 

Wij denken dan ook graag met je mee op dit gebied. Dit kan hulp thuis of op school zijn, maar ook zoeken naar een passende plek of onderwijs, ieder kind met autisme is uniek en samen maken wij een plan om op zoek te gaan naar de hulp die het beste aansluit bij jouw behoeftes. 

Expertise op het gebied van Autisme
Plan van aanpak maken
Passende hulp inzetten

English

At Emoji Coaching we understand that it can be challenging to find the proper help in the Netherlands, especially when you have not much network or if you are not familiar with the Dutch system. Emoji Coaching does not only provide help, but can also show you the way in the Dutch support system, depending on your family needs. Please feel free to email us with your inquiries. 

Proper help in english
Guidance through the Dutch system
Personal plan